27 detall tool

joan puig bertran .

wordpress

 • wordpress

  El WordPress és programari de codi obert que podeu usar per crear un lloc web maco, un bloc o una aplicació.

 • web oficial i descarrega.

  DOWNLOAD.

 • VIDEO UTITLITATS.

WordPress és un sistema de gestió de continguts web (CMS o content management system ), que en poques paraules és un sistema per publicar contingut a la web de forma senzilla . Tan comú és ja que és el líder absolut a nivell mundial per a la creació de webs des de fa moltíssims anys.

És un programari de codi obert (es pot tenir accés a tot el codi) que a més podem intentar millorar dins de la seva comunitat. Per tant WordPress és gratuït i podem descarregar-lo des dels seus servidors https://wordpress.org/ per a diferents finalitats.

WordPress va arribar per democratitzar la web, com altres CMS. Des de l'any 2003 és un sistema de gestió de continguts que fa que la creació de contingut web no depengui només de programadors i de persones d'alt coneixement tècnic. Ara, qualsevol persona pot crear una web .

WordPress es divideix en tres parts :

 • Core : WordPress en si, que és absolutament gratuït i descarregable.
 • Temes : que serveixen per canviar l'aparença de la web. Hi ha un enorme dipòsit gratuït, però també hi ha recursos de pagament fora del dipòsit.
 • Plugins : utilitats que poden convertir la teva web en gairebé qualsevol cosa. Igual que els temes, hi ha un repositori gratuït i milers d'empreses que en venen les funcionalitats.

Avantatges de WordPress

WordPress porta entre nosaltres més de 17 anys. Deu tenir uns avantatges molt clars davant de la competència per portar tant de temps al cim i cada vegada treure més avantatge als seus perseguidors. Ara mateix, el 60% de webs que es fan amb CMS ho fan amb WordPress .

T'explicarem 6 avantatges de WordPress sobre altres CMS .

Els temes de WordPress

Canviar l' aspecte visual d' una web a WordPress es pot fer amb només uns clics . Al repositori oficial hi ha milers de temes gratuïts que ens permetran una web amb una aparença professional en segons.

Els temes es componen de plantilles que són cadascuna de les pàgines mestres que maqueten el nostre contingut . Com més personalització hi hagi al tema, més plantilles tindrà. Aquestes plantilles són independents del contingut, només li donen disseny, per això serveixen per a qualsevol contingut.

D'altra banda, també hi ha altres opcions de pagament que ens creen dissenys més avançats i serveixen sobretot per a projectes més grans, amb innombrables plantilles complexes al seu interior.

Els plugins WordPress

Els plugins estenen les capacitat de WordPress amb utilitats , que van des d'una cosa molt simple, a canviar completament el funcionament de la web. Hi ha plugins per compartir a xarxes socials, per tenir una botiga online, per millorar el rendiment del lloc, per crear widgets…

El repositori oficial té desenes de milers de connectors gratuïts plens d'utilitats. Si vols alguna cosa, segurament ja està creat i la podràs trobar allà. Si no és així, sempre quedarà lopció de comprar plugins en algun marketplace.

També hi ha plugins que són editors visuals que ens permeten modificar els temes i crear plantilles personalitzades molt avançades i gairebé sense tocar el codi. Alguns dels més famosos són Elementor , Divi i Visual Composer .

La majoria de les pàgines a WordPress actualment estan creades amb page builders o editors visuals. Així que tenim aquí un nexe d'unió entre els temes i els plugins.

La senzillesa de WordPress

Un dels grans puntals de WordPress és el seu administrador o dashboard principal . El backend de WordPress, una vegada s'aprèn, ens fa ser molt més productius.

Si la instal·lació de WordPress és en menys de 5 minuts i estem familiaritzats amb l'administrador, ja tenim molt de guanyat. Si a més manegem el tema i el seu personalitzador, en només 30 minuts podrem haver establert les bases de tot el disseny de la futura pàgina web.

More tools

 • Notepad++

  editor de codi.

  READ MORE
 • xampp

  XAMPP és una distribució d'Apache completament gratuïta i fàcil d'instal·lar i utilitzar que conté MariaDB, PHP i Perl..

  READ MORE
 • composer

  Composer és una eina per a la gestió de dependències en PHP. Us permet declarar les biblioteques de les quals depèn el vostre projecte i les gestionarà (instal·larà/actualitzarà)..

  READ MORE
 • node

  Node.js® és un temps d'execució de JavaScript basat en el motor JavaScript V8 de Chrome ..

  READ MORE
 • git

  Git és un sistema de control de versions distribuït gratuït i de codi obert dissenyat per gestionar tot, des de projectes petits fins a molt grans amb rapidesa i eficiència..

  READ MORE
 • cmd indicador d'ordres

  símbol del sistema o CMD . No és una altra cosa que una línia d'ordres des de la qual podem fer moltes de les coses que podem fer des de la pròpia interfície gràfica del sistema i fins i tot d'altres que no tenim a l'abast d'aquesta manera..

  READ MORE

Els meus apunts? Son tots aqui!.

imatge